A tananyag szerzői és szerkesztői

A Gazdijogsi tananyagot az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) készítette, felkért szakértők bevonásával.

A IV. fejezet (Viselkedési problémák) Dr. Sátori Ágnes állatorvos, viselkedésterapeuta közreműködésével, az V. fejezet (A kutya nevelése) pedig Vámosi-Nagy Nóra kutyaoktató, a „Hozz ki többet kutyádból!” program alapítója segítségével jött létre.

Szaklektorként részt vettek továbbá az Országos Rendőr-főkapitányság Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központjának (ORFK ROKK) szakemberei, illetve a jogi vonatkozású fejezeteknél Dr. Rúzsa Ágnes, a Fővárosi Jegyzők Egyesületének elnöke.

A teljes tananyag végső szakmai lektorálását az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szakértői végezték.

Köszönjük A kutya nevelése c. fejezethez készült oktatóvideók szereplőinek, gazdáknak és kutyáknak a lelkes közreműködését!

A tananyaghoz felhasznált források
Grafikai illusztrációk: Nébih, vetbehaviourteam.com
Fotók: Nébih saját fotók, AdobeStock
Nébih kiadványok: Kutyakötelesség, Fogadj örökbe!

A Gazdijogsi program és az ingyenes e-learning tananyag a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szellemi terméke. A gazdijogsi.hu honlapon, valamint a Gazdijogsi Facebook oldalán és YouTube csatornáján, illetve a Nébih felületein közzétett tananyagnak és részeinek más online felületeken való felhasználásához, megosztásához, továbbá nyomtatott kiadványban való közzétételéhez forrásmegjelölés és a Nébih előzetes írásos engedélye szükséges. További információ: info@gazdijogsi.hu