A Gazdijogsi tananyag minden várakozást felülmúló sikere és a visszajelzések alapján, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elkészítette a Gazdijogsi Junior verzióját. A több állatfajt is bemutató útmutató a 12-16 év közötti gyerekeket és fiatalokat készíti fel a felelős állattartásra, akik már kellően önállóak ahhoz, hogy – természetesen szülői közreműködéssel és segítséggel – saját állatuk lehessen.

Míg a Gazdijogsi elsősorban a 16 éven felüliek számára befogadható tudásanyag, addig a Gazdijogsi Junior célirányosan az ennél fiatalabb korosztályt szólítja meg. Különösen, mivel napjainkban már ők is egyre inkább vágynak a saját kisállatra és sokan éppen egy kisebb kedvenc tartásával kezdik el megtanulni azt, mi mindennel jár az állattartás.

A Gazdijogsi Junior tananyag fejezeteiből megismerhetők a kutyatartáson kívül a macska, a különböző kisemlősök, a hullámos papagáj, néhány hüllő és az akváriumi halak felelős tartásának feltételei. A fejezetek végén mini tudáspróbával is ellenőrizhető, mennyire sikerült elsajátítani a legfontosabb tudnivalókat.

 

Fejezetek – letölthető tananyag (pdf):